BK Landscape Design
Overview: Award winning hillside renovation with concrete walls and informal 'bocce court'
Design constraints: Full sun and steep hillside
Planting design: This yard started as a blank hillside that had a steep slope. BKLD provided consultation and design work to develop the hillside with a series of terraced walls to create a bocce court. The bocce court was done in an informal fashion with artificial turf so the client could entertain with the space and have the 'look' of green. This turned out to be a great low maintenance and drought tolerant way to add useable space as well as a softer view from the upper deck. Existing Oaks were all kept and designed around carefully with composite decking. The Oaks make for some great shadow play and is quite the dynamic space as the sun angles move thru out the day.